Yaşamkent Ergen Terapisi

img

Yaşamkent Ergen Terapisi

Herkesin geçirmiş olduğu bir ergenlik dönemi mevcut. Bu dönem çocukluktan gençliğe geçiş evresidir. Birey olma yolundaki ilk adım olduğu söylenebilir. Genel olarak kız çocukları 1o yaşında erkek çocukları da 11 yaşında ergenliğe girmiş olur. Bu süreçte kişinin karakteristik özellikleri yerine oturur ve kişinin nasıl biri olduğu belirlenir.

Ergenlik Dönemi İle Birlikte Gelen Sorunlar

Ergenlik Dönemi genel olarak karakter oluşumu olarak tabir edilse de kişi bu dönemde depresyona girebilir aşırı derecede depresif veya aşırı derece de sinirli olabilir. Bazen tamamen bağımsız şekilde özgürlüğe de düşkün olabilir. Aile arasında ki bağlarda ufak çaplı kopukluklar dahi meydana geldiğinde hemen Ankara ergen terapisi ile görüşülmesi gerekilir. Çocuğun psikolojisi bu aşamada çok önemlidir. Ergenlik döneminde cinsiyet fark etmeksizin asilikler ve baş kaldırmalar meydana gelebilir. Bu süreci bir terapist yardımı ile atlatabilirsiniz.

Ergen Terapistinin Çalışma Alanlarına Giren Koşullar

Terapistler belli hastalıkları baz alarak seans düzenler hastalığın ne derece ilerlemiş olduğu ve hastalığın ne olduğu çok önemlidir. Terapistin çalışma alanları

·         Takıntı hastalığı olanlar

·         Dikkat eksikliği yaşayanlar

·         Hiperaktivite

·         Öfke ve saldırganlıkla artış

·         Madde kullanımına başlama

·         Depresyon durumu

·         Tuvalet problemi

·         Uyku problemi

·         Sınav kaygısı yaşama

şeklinde çeşitli hastalıklar ile ilgilenirler. Ailelerin çok fark edemediği şeyleri terapistler fark eder ve bir çözüm yolu bulmaya çalışır.

Ergen Terapisinde Güven Duygusunun Önemi

Ergen terapisinde hasta ve doktorun karşılıklı olarak birbirine güven sağlanması gerekir. Birbirine karşı duyulan güven sayesinde hasta kendini daha iyi ifade edebiliyorken doktorda daha iyi bir şekilde soru sorup sorunun temeline inebiliyor.

Doğru İletişim Yolu İle Doğru Terapi Uygulama

Doğru bir şekilde iletişim kurulan hasta kendini rahat hisseder ve problemin ne olduğunu dile getirmekten çekinmez. Bu yüzden psikoloğun hastaya olan yaklaşımı son derece önemli bir konudur. Yaşamkent Psikolog doğru olan şeyi direkt olarak hastaya empoze etmeye çalışırsa seans çok verimli geçmez doğru olan iletişim şekli bulunarak hastaya terapi verilmeye başlanması gerekilir. Bu şekilde seanslar daha uzun ve daha verimli geçer.  

 

SİZİ ARAYALIM
X RANDEVU TALEP FORMU